Haluatko nähdä organisaatiosi listalla? Ilmoittaudu!
Etusivu Julkaisut ja tapahtumat Blogit ja uutiset Palvelualan toimijat nousivat Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksessa

Palvelualan toimijat nousivat Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksessa

 

SPT2013_80x120

Great Place to Work®Institute Finlandin toteuttama Suomen parhaat työpaikat -tutkimus on jälleen valmistunut, ja tutkimuksessa parhaiten menestyneet yritykset jaettu kolmelle listalle. Tänä vuonna pienten organisaatioiden kärjessä komeilee listalla ensimmäistä kertaa mukana oleva yhdysvaltalainen lääkeyhtiö Amgen. Yleisen sarjan kärkipaikkaa pitää jälleen Euroopan parhaaksi työpaikaksi viime vuonna valittu ohjelmistoyhtiö Futurice. Suurten organisaatioiden sarjassa ensimmäisellä sijalla on jo kolmatta kertaa huonekalujätti IKEA. Sarjan viiden parhaan joukkoon ylsivät uusina tulokkaina ravintola-, kahvila- ja leipomoaloilla toimiva Katri Antell sekä McDonald's.

 Suomen parhaat työpaikat 2013 -listalla olevat 50 organisaatiota loivat Suomeen vuonna 2012 yli 600 uutta työpaikkaa työllistäen yhteensä noin 11 500 työntekijää. Parhaat organisaatiot ovat myös haluttuja työnantajia, ja ne saivat vuoden 2012 aikana yhteensä 55 000 työhakemusta. Viimeksi päättyneellä tilikaudella organisaatioiden kasvu liikevaihdollisesti mitattuna oli keskimäärin 18 prosenttia.

– Julkaisemamme Suomen parhaat työpaikat 2013 -tutkimus näyttää, että erinomainen työpaikka voidaan luoda yrityksen koosta ja omistuspohjasta riippumatta mille tahansa toimialalle. Lähivuodet tulevat osoittamaan, että yrityksen johtohenkilöillä ei ole enää mahdollisuutta valita haluavatko he rakentaa hyvän työpaikan, kilpailukyvyn nimissä heidän on pakko, Great Place to Work® Institute Finlandin toimitusjohtaja Panu Luukka sanoo.

Kotimaisuus näkyy listalla jälleen tänä vuonna. Viidestäkymmenestä palkitusta organisaatiosta peräti 34 on suomalaissyntyisiä. Paikkakuntakohtaisesti tarkasteltuna listalta löytyy yrityksiä pääkaupunkiseudun lisäksi Joensuusta, Jyväskylästä, Kuopiosta, Lahdesta, Lappeenrannasta, Mikkelistä, Oulusta, Seinäjoelta, Tampereelta ja Turusta.

– McDonald'sin menestys tutkimuksessa ei tullut meille yllätyksenä. Monelle nuorelle, maahanmuuttajalle ja osatyökykyiselle ensimmäisen työpaikan tarjoava McDonald's pääsi vuonna 2012 yhdeksän muun Euroopan maan parhaiden työpaikkojen joukkoon. McDonald's on yksi maailman suurimmista koulutusorganisaatioista, ja sen kattojen alla koulutetaan Suomessakin vuosittain satoja esimiehiä. Toivomme, että tänään Suomen McDonald'sille ja kaikille McDonald's yrittäjille annettu tunnustus nostaa yrityksen ja siellä työskentelevien henkilöiden arvostusta työmarkkinoilla entisestään, Luukka sanoo.

Tutkimuksessa listapaikkansa kymmenennen kerran säilytti Microsoft, joka nousi yleisessä sarjassa viime vuoden neljänneltä sijalta tämän vuoden hopeapaikalle. Suurten organisaatioiden sarjassa kahdeksannen kerran mukana on Yliopiston Apteekki. Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksen muita kestomenestyjiä ovat muun muassa 3 Step IT, joka on listalla seitsemännen kerran, sekä Newsec, SAS Institute, SBS Finland, Scandinavian Marketing Gainer ja SICK, joille listasijoitus on kuudes. Uusia organisaatioita listalla on tällä kertaa 12.

– Suomen parhaat työpaikat 2013 -tutkimukseen osallistui tänä vuonna yli 35 000 suomalaista työntekijää. Tutkimuksen osana suoritettavan Trust Index© -henkilöstökyselyn tulokset kertovat työntekijöiden ja organisaation johdon välisen luottamussuhteen vahvistumisesta parhaissa työpaikoissa. Yhdeksän kymmenestä listaorganisaatioiden työntekijästä kokee työpaikkansa todella hyväksi, kun keskimäärin luku on suomalaisyrityksissä 6:10. Työntekijöiden hyvä kokemus työpaikastaan näkyy yrityksessä parempana tuottavuutena, niin taantumassa kuin nousukaudella, Luukka toteaa.

Suomen parhaat työpaikat -tutkimus on toteutettu vuodesta 2002 lähtien. Tutkimuksessa selvitetään työntekijöiden kokemusta työpaikastaan Trust Index© -henkilöstökyselyllä sekä yrityksen organisaatiokulttuurin rakenteita ja käytänteitä selvittävällä Culture Audit© -analyysillä. Tutkimuksen pisteytyksestä 2/3 tulee työntekijöiden kokemuksesta ja 1/3 johtamiskäytänteistä. Tänä vuonna listalle pääsi 35 prosenttia tutkimukseen osallistuneista organisaatioista, joita oli yhteensä 142.

Listayritykset ja niiden johtajat esittäytyvät tarkemmin 1.3.2013 lähtien osoitteessa www.parempityoelama.fi.

Lisätiedot:

Panu Luukka, toimitusjohtaja
Great Place to Work® Institute Finland
Puh. 040 530 0889, Esta dirección de correo electrónico está protegida contra robots de spam. Necesita activar JavaScript para poder verla

 

Suomen parhaat työpaikat 2013


Suuret yritykset (500 + työntekijää)

1. IKEA, Espoo
2. Diacor terveyspalvelut, Helsinki
3. Yliopiston Apteekki, Helsinki
4. Katri Antell, Oulu
5. McDonald´s, Helsinki


Yleinen sarja (50–499 työntekijää)

1. Futurice, Helsinki
2. Microsoft, Espoo
3. Fondia, Helsinki
4. Pipelife Finland, Oulu
5. Vincit Oy, Tampere
6. Novia Finland, Oulu
7. Solita, Tampere
8. Eficode, Helsinki
9. Sininen Meteoriitti, Helsinki
10. Oulun Työterveys, Oulu
11. Arcusys, Joensuu
12. Bonnier Publications, Helsinki
13. Karttakeskus, Helsinki
14. 3 Step IT, Vantaa
15. SBS Finland, Helsinki
16. Enfo, Kuopio
17. Svea Rahoitus & Perintä, Helsinki
18. Affecto, Helsinki
19. Newsec, Helsinki
20. Mandatum Life, Helsinki
21. Rapal, Helsinki
22. Hilti, Vantaa
23. Smilehouse, Helsinki
24. Vahanen-yhtiöt, Helsinki
25. SAS Institute, Espoo
26. Siili Solutions, Helsinki
27. Descom, Jyväskylä
28. DMP, Helsinki
29. Vaadin, Helsinki
30. Scandinavian Marketing Gainer, Helsinki


Pienet yritykset (15–49 työntekijää)

1. Amgen, Espoo
2. SICK, Vantaa
3. Frami, Seinäjoki
4. Kartanokylpylä Kaisankoti, Espoo
5. Kärkimedia, Helsinki
6. Mainostoimisto Ilme, Lahti
7. Efima, Helsinki
8. Mars Finland, Helsinki
9. Borenius & Co, Helsinki
10. Estime, Helsinki
11. ComIQ, Helsinki
12. Marski Data, Mikkeli
13. Visma Severa, Lappeenranta
14. Saanio & Riekkola, Helsinki
15. WWF Suomi, Helsinki

 

 

1 Comment

 1. Jos kiinnostaa, tsekatkaahan blogikirjoitukseni siitä, että hyvä työpaikka on myös hyvää liiketoimintaa. Kiitos eilisistä kekkereistä, hauskaa oli. Jorma
  http://www.fondia.fi/fi/blogi/hyva-tyopaikka-on-mahtava-juttu-ja-myos-hyvaa-liiketoimintaa/

   • >:o
   • :-[
   • :'(
   • :-(
   • :-D
   • :-*
   • :-)
   • :P
   • :\
   • 8-)
   • ;-)

   

  Toivomme sinun kommentoivan tätä artikkelia!  Käytä tätä julkista tilaa kunnioittavasti ja noudata Käyttäjien käyttäytymisohjeita.