MENU

Monimuotoisuus innovoinnin perustana

Monimuotoisuus innovoinnin perustana
“Kulttuuri-fitin” rekrytointi on nykypäivää, mutta kulttuurin avartajat lisäävät innovaatioita

“Rekrytoi oikea asenne – rekrytoi kulttuuri-fit!” Tätä olemme vuosia saaneet todistaa menestyksekkään yrityskulttuurin rakentamisen ja siten menestyvän yrityksen yhtenä peruspalikkana. Frans Johansson (joka on muuten kasvanut Ruotsissa ruotsalaisen isän ja afroamerikkalaisen äitinsä kanssa), The Medici Groupin perustaja ja toimitusjohtaja, haastaa tätä ajatusta ja kehottaakin palkkaamaan ihmisen, joka tuo organisaatioon jotakin uutta, auttaa löytämään sokeat pisteet ja haastaa tarkastelemaan asioita yllättävien ja jopa erikoisten näkökulmien kautta. Hänen mukaansa monimuotoisuus toimii innovoinnin lähteenä ja on avain menestyvään yritystoimintaan.

Toimialasta riippumatta organisaatiot, joissa työskentelee eri ikäisiä, sukupuolisia, etnistä alkuperää olevia, seksuaalisesti suuntautuneita, eri koulutuksen saaneita, erilaisen työkokemuksen omaavia ja eri tavoin ajattelevia työntekijöitä tuottavat enemmän innovaatioita. Innovaatiot ovat lähtöisin ihmisistä – työyhteisön monimuotoisuus on siis rikkaus.

Lue miksi ja miten monimuotoisuus tukee innovointia: https://www.greatplacetowork.com/resources/blog/why-diverse-and-inclusive-teams-are-the-new-engines-of-innovation