MENU

Työelämä paranee edelleen – tässä ovat Suomen parhaat työpaikat 2019

Työelämä paranee edelleen – tässä ovat Suomen parhaat työpaikat 2019

Tutkimus: Työelämä paranee edelleen - tässä ovat Suomen parhaat työpaikat 2019

Great Place to Work®:n tuore tutkimus osoittaa, että työntekijäkokemus on parantunut etenkin suurissa organisaatioissa. Työntekijäkokemusta ja luottamusta mittaava Trust Index © on noussut Suomen parhailla suurilla työpaikoilla vuosikymmenessä 74 prosentista 79 prosenttiin. Tulokset, joilla muutamia vuosia sitten oltaisiin vielä saavutettu kärkijoukko, saattavat tänä päivänä jättää jopa parhaiden suurien työpaikkojen listan ulkopuolelle. Tänä vuonna suurten organisaatioiden sarjaa kasvatettiin viidestä yrityksestä seitsemään säilyttäen samalla sarjan korkea taso. Tutkimustuloksista ilmenee myös, että parhaiden työpaikkojen lista muodostuu hyvin eri toimialojen organisaatioista. Keskisuurten organisaatioiden voiton vei digitaalinen insinööritoimisto ja pienten organisaatioiden sarjaa johtaa siivousalan toimija.

Great Place to Work® Suomen toimitusjohtaja Katriina Grönqvist onkin huomannut selvää muutosta suomalaisten johtoryhmien asennoitumisessa yrityskulttuuriin. ”Hyvä työpaikka on tänä päivänä johdon tärkeimpiä strategisia kilpailukeinoja. Yrityskulttuuri muuttuu, kun johto ottaa siitä vastuun ja yleensä tämä tapahtuu, kun on oivallettu, että työntekijästä huolehtiminen on liiketoiminnasta huolehtimista”, Grönqvist kertoo.

Kokonaisuudessaan Suomen parhaissa työpaikoissa työntekijöiden luottamusta mittaava Trust Index © on jälleen tänäkin vuonna eriomaisella tasolla keskiarvon ollessa 86 %. Näiden yritysten toiminta poikkeaa selvästi keskimääräisestä työpaikasta, sillä maailmanlaajuisesta Gallupin tutkimuksesta ilmenee, että vain 13 % työntekijöistä on sitoutuneita työpaikkaansa. * Vahvan luottamuksen kulttuuri on Great Place to Work®:n tutkimuksen perusteella mahdollinen toimialasta riippumatta, sillä listalla on organisaatioita siivousalan yrityksestä huvipuistoon. Kokonaisuudessaan suomalainen työelämä saa Trust Index © -arvokseen 57 %. **

 

Listaykköset uusiksi kahdessa sarjassa

Tietoliikennekonserni DNA nousi suurten yritysten sarjassa Suomen parhaaksi työpaikaksi ensimmäistä kertaa. Viime vuonna 1600 työntekijän DNA sijoittui listalla toiseksi. Halu olla erinomainen työpaikka on yksi DNA:n neljästä strategisesta kulmakivestä, ja suurten sarjan voitto viestii vahvasta työstä tämän tavoitteen toteutumiseen eteen.

”Yhtenäisen yrityskulttuurin rakentaminen toimipaikoista ja toimintorajoista riippumatta on vienyt pitkän ajan, varsinkin kun samaan aikaan olemme laajentuneet myös yritysostoin. Onnistuminen alkoi, kun ymmärrettiin, että yksi keskeisistä onnistumisen elementeistä on ihmisten kuunteleminen ja vaikutusmahdollisuuksien luominen”, kertoo DNA:n henkilöstöjohtaja Marko Rissanen.


DNA Kuva: Mika Levälampi

Myös pienten sarjassa saatiin uusi voittaja, kun sarjan parhaaksi työpaikaksi kipusi tamperelaislähtöinen kotisiivousyritys Koti Puhtaaksi Oy. Yritys panostaa erityisesti henkilöstön mahdollisuuksiin osallistua ja tehdä päätöksiä oman työpaikkansa asioista. Suuressa kuvassa Koti Puhtaaksi Oy:n missiona on saada siivousala positiiviseen nosteeseen.

”Hyvä työpaikka on pitkälti vain yhdessä tekemistä ja kaikkien mielipiteen huomioonottamista aidosti. Sekä seuraavan kaavan jatkuvaa toistamista: 1. mittaa, 2. kehitä, 3. toteuta, 4. palaa kohtaan yksi”, Koti Puhtaaksi Oy:n toimitusjohtaja Saana Tyni avaa menestyksen taustoja.


KotiPuhtaaksi Kuva: Mika Levälampi

Keskisuurten yritysten sarjassa voittoon nousi Euroopan parhaiden työpaikkojen listallakin menestystä niittänyt yli 170 ammattilaisen digitaalinen insinööritoimisto Nitor, jo toista kertaa peräkkäin.

”Hyvä työpaikka ei käytännössä ole koskaan valmis, vaan kehittämiseen tulee suhtautua jatkuvan parantamisen prosessina. Yritys ja sen liiketoiminta kasvavat ja myös maailma muuttuu koko ajan rinnalla – pitää myös itse osata muuttua,” kertoo Nitorin toimitusjohtaja Matti Vilmi.


Nitor2 Kuva: Mika Levälampi

 

Suomen parhaat työpaikat lukuina

 • Great Place to Work® on listannut Suomen parhaat työpaikat jo 17. kerran.
 • 150 yritystä tutkittiin. Nämä työllistävät yhteensä noin 45 000 työntekijää.
 • Tutkimukseen osallistuneet yritykset jaettiin kolmeen kokoluokkaan yrityksen henkilöstömäärän mukaan.
 • Suomen parhaat työpaikat kasvattivat liikevaihtoaan sen muutoksella mitattuna keskimäärin 28 % edelliseen vuoteen verrattuna.
 • Tutkimus tehdään lähes 60 maassa. Tutkittavissa yrityksissä yli 10 miljoonaa työntekijää. Parhaat työpaikat -tutkimus on maailman laajin vuosittainen johtamistutkimus.
 • 2/3 pisteistä tulee suoraan työntekijöiden kokemuksesta (Trust Index ©), 1/3 pisteistä muodostuu yrityksen johtamiskäytännöistä tehtävästä asiantuntija-arvioinnista (Culture Audit ©).
 •  

  Suomen parhaat työpaikat 2019

  Pienet organisaatiot (20-49 työntekijää)

  1. Koti Puhtaaksi Oy
  2. Alfame
  3. Anders
  4. Fraktio
  5. Cubiq
  6. Zure
  7. Geniem
  8. Duunitori
  9. EMU Growth Partners
  10. ONE Mars Finland
  11. Visual Components Oy
  12. HUONE
  13. FixTeam Oy

  Keskisuuret organisaatiot (50-499 työntekijää)

  1. Nitor
  2. Heltti
  3. Nordea Henkivakuutus
  4. Newsec
  5. Paytrail
  6. Smartly.io
  7. AbbVie
  8. Mandatum Life
  9. Tuxera
  10. Lejos
  11. Greenled
  12. RD Velho
  13. Etelä-Savon Työterveys Oy
  14. Wunder
  15. Exove
  16. MagiCAD Group
  17. Suomen Tilaajavastuu Oy
  18. Svea Ekonomi
  19. Yleinen työttömyyskassa YTK
  20. Hilti (Suomi) Oy
  21. Suomen Punainen Risti, Veripalvelu
  22. Framery
  23. Resurs Bank Finland
  24. Talent Vectia
  25. NHK Group
  26. Softability
  27. Attido
  28. Pohjolan Voima
  29. Efecte
  30. Insaco Oy

  Suuret organisaatiot (500+ työntekijää)

  1. DNA
  2. Elisa Oyj
  3. Visma
  4. Musti ja Mirri
  5. PwC
  6. Linnanmäen Huvipuisto
  7. Talenom Oyj

   

  Lisätietoja:

  Great Place to Work® Finland
  p. 020 757 9988

 

* Gallup: Employee Engagement -tutkimus 2018
** Great Place to Work® Finland: Suomalaisen työelämän tila 2018 -tutkimus